Bever Assen heeft nieuwe Aixam website 

Bever Assen is al vele jaren dealer van Aixam brommobielen in Drenthe. Vanaf januari 2022 heeft Bever Assen een geheel nieuwe website speciaal voor de Aixam brommobielen. 

Soms is autorijden niet meer mogelijk. Uiteraard zijn er genoeg alternatieven zoals het openbaar vervoer. Maar we weten ook dat Assen en omgeving een groot gebied is waar het openbaar vervoer niet altijd overal beschikbaar is. 

Aixam is de oplossing om u mobiel te houden. Wanneer het autorijden niet meer mogelijk is, mag u vaak nog wel brommobiel rijden. Het liefst uiteraard in een Aixam brommobiel. Uw kunt daarvoor uw B-rijbewijs door de gemeente om te laten zetten naar een AM rijbewijs. Een medische keuring is dan niet nodig. Heel eenvoudig uw B-rijbewijs vervalt en u krijgt dan een AM-rijbewijs.

Is het rijden in een brommobiel minder comfortabel?  Nee zeker niet, want zo hebben de Aixam brommobielen, ABS, Apple car Play en veel ruimte. U kunt zelfs kiezen om elektrisch te gaan rijden. U laadt de Aixam gewoon op aan een stopcontact, geen ingewikkelde aanvraag procedure voor een laadpaal.

Egbert Huisman is uw aanspreekpunt voor het bekijken, proefrijden en zelfs het inruilen van uw auto. Veelal zijn de Aixam Brommobielen op voorraad en anders via de importeur van de Aixam brommobielen snel te leveren.
Een proefrit maken zegt meer dan woorden. U kunt het dan zelf ervaren, want de aanschaf van een brommobiel is een hele stap waar wij ons van bewust zijn. 

Is het bedrag om een Aixam aan te schaffen te hoog! Laat u niet afschrikken, want is het mogelijk een Aixam te rijden via Private Lease. Zo betaalt u een vast bedrag per maand en alleen de brandstof komt er nog bij. De overige kosten zitten bij het leasebedrag inbegrepen. Makkelijk en eenvoudig geregeld.

De meest gestelde vragen van mensen die gekozen hebben voor een Aixam Brommobiel:

Mijn rijbewijs B is verlopen? Dan kunt u bij de gemeente een nieuw AM Rijbewijs aanvragen. Dit geldt als het autorijbewijs is verlopen ná 1 juli 1985. Vanaf die datum hoeft u niet meer opnieuw af te rijden als het rijbewijs is verlopen, een examen voor het AM Rijbewijs is niet nodig. Mocht u uw verlopen rijbewijs (behaald ná 1 juli 1985) kwijt zijn, kunt u zich ook in het gemeentehuis melden.

Is uw rijbewijs B (of A) om medische redenen ongeldig? Indien u niet door de medische rijbewijsbekeuring bent gekomen, dan mag u niet meer in een gewone auto rijden maar wel in een Aixam brommobiel. U behoudt namelijk altijd uw AM rijbewijs indien u niet door de keuring voor het rijbewijs B komt.

Vanaf welke leeftijd mag ik in een Aixam Brommobiel rijden?

Een scooter kopen als u 16 jaar wordt? Steeds meer jongeren ontdekken op die leeftijd juist de brommobiel. En dat is niet voor niks, want het rijden van een brommobielen heeft veel voordelen. We zetten er een aantal voor u op een rijtje:

  • Een brommobiel biedt meer veiligheid dan een scooter of brommer.
  • Comfort! Ja zeker, niet natregenen of koukleumen maar prinsheerlijk zitten in een verwarmde brommobiel.
  • Echte praktijkervaring opdoen.
  • Laag brandstofverbruik en geen wegenbelasting: tel uit de winst.
  • Voordeel voor ouders: die hoeven niet meer voor ‘taxichauffeur’ te spelen.

AM rijbewijs is wel nodig! Met een AM-rijbewijs is het rijden in 45 km auto toegestaan. Het AM-rijbewijs voor brommobiel bestaat uit een theorie- en praktijkexamen. Het praktijkexamen bestaat uit het goed uitvoeren van bijzondere verrichtingen op een verkeersluw terrein.

Deel dit met je vrienden